19:30

Gothenburg Celtic FC

Referat: Sjövalla FK - Gothenburg Celtic FC

Islossning! Både framåt, och bakåt... :)

En match som börjar väldigt likt förra säsongen, lite deja vu skulle jag vilja påstå. Skillanden var väl att jag förra säsongen bevittnade matchen från en forwardsposition, nu från en mittbacksposition. Vi försökte rulla igång bollen och skapa kombinationer (utan att alltid lyckas eller ha tillräckligt bra tempo, men intentionen fanns där), Celtic skrek mest desperat 'Mats! Mats! Mats!' i hopp om att deras murbräcka till forward som öser in mål skulle lösa det mesta. Och även om 'Mats' är en otroligt duktig fotbollsspelare, så räcker det inte att vara en-mot-fyra i varje situation.

I minut 7 kommer 0-1, ett inspel som någon sa 'rensas riiiiktigt fattigt' och ställer hela backlinjen inklusive deras forward som sätter den distinkt i bortre. En riktig kalldusch. Och appropå dusch, så behöver Isak nog duscha efter hans insats idag, fantastiskt mycket löpning och han gör 1-1 i minut 8 efter ett fantastiskt inlägg från Daniel.

Och den frenetiska starten ville inte avta där. Jag missar mål från 30cm (därför jag spelar mittback nu och inte forward). Vi missar även markeringen på deras 1-2 mål som kom i 15 minuten, ett inspel igen, denna gången högt, som Matzzzzzzzzzzzzz får lobbnicka in i bortre. Vi måste kunna störa honom i detta momentet så ha inte får stå helt fri.

Underläge till trots tror jag ändå att vi alla känner att vi har detta. På gott och ont. Vi är väldigt duktiga, men samtidigt mpste vi ha inställningen och visa det. Vi maler på och kostar på oss att bränna en straff i kryssribban (Var det vinden? Eller var det... Matzzzzz?). Vi kör ctrl+c ctrl+v på deras 1-2 mål, inlägg från sulfintarJocke (Han sulfintade bort alla inklusive sig själv på läkatren idag) men där Kappelin får raka in den snyggt vid bortre. Och mer skulle det bli...

3-2 i minut 40, Kappelin skjuter och motståndaren tycker det är ett så otroligt snyggt skott att han guidar in den via en touch och en riktigt skön lobb-bollbana över målvakten. Pffff, halvlek. Där får vi ett skönt snack om att vi ska spela och ha kul, från en go gubbe (alla vet vem det är, haha). Och det har fin effekt, vi gör några byten som kom att förändra matchen en hel del.

Celtic flyttar upp, samtidigt som vi börjar lägga bollar i ytorna.4-2 gör Sternvik på ett sätt jag inte kommer ihåg, men det känn som att Jocke gör en snett-inåt-bakåt efter soloraid som Sternvik rakar in? Eller var det en smörpass av Kanne där Stervik fint tar ner den och sätter den? Vi hade så många fina sekvenser här att jag nästan glömt av allt. Jocke blir någonstans strax här efter så glad att han gör en glädjerusning över hela planen. Och byter. Det kommer jag ihåg!

63 minuten och Kappelin rakar in sitt tredje för dagen, dagens hattrickhjälte, grattis och välförtjänt! Detta måste ändå varit en snett inåt bakåt från Olle, ellleeeerrr?

6-2 kommer i minut 70, Olle som springer typ 100m på 9.69 (WR!) och helt sonika blir avblåst för offside vaaaaaarje gång (Logiskt kan man inte vara 10m före en motspelare på 100kg och 50 år om man startar i linje, det är omöjligt!). Men denna gången gör han det han aldrig lyckats med förut, han gör likt sin stora idol Christiano, rundar målvakten och en motspelare som försöker kapa hans axel med sina dobbar. Rullar kyligt in den. Springer ut mot hörflaggan och tifot i hörnet med alla Sjövalla Ultras, hoppar upp, vänder sig 180 grader och slår ut med armarna och skriker som sin idol högt så att det ekar över hela Djupedal. 'SWEEEEEEEEET' skriker han... som sin idol.... Christiano...

Ultras struntar i uttalet och firar på, matchen är stängd och Olle får mottaga stående ovationer. Typ. Bänken är helt lyrisk och börjar prata om att bygga läktare på Djupedal. Magiskt. Det är till och med så livad stämning att polisen dyker upp på plats och får mana till lugn, så bra tryck var det! Sedan satt några potatisgubbar på någon bänk där borta, jag tyckte jag såg Melker där. Potatis..!

6-3 kommer efter en ganska komisk situation där Mike kliver in framför deras spelare och lugnt tar boll, deras spelare sparkar på Mike och får någon piruette. Såklart svårt att se för domaren, jag hade också blåst där, men för mig som stod 1m ifrån såg det mest... komiskt ut:) Straffen levererades säket i mål, André hävdar säkert att han var nära (han var på väg åt andra hållet). Några gular kort senare, en Bruce Lee-dodge från Bashir senare så blåser domaren av matchen (För övrigt en väldigt bra domare, tack!).

Vi gör en lugn och behärksad match med många fina spelsekvenser. Med rätt inställning och den fotboll vi spelar kommer vi vara svårslagna i serien i år gubbar, kul! Stor eloge också till fina inhopp från samtliga på bänken som visar att vi har en otrolig bredd i truppen. Kul även att så många från laget kom och stöttade laget i vår hemmapremiär, värmer verkligen!